caenfrdeitptrues

Nota de premsa. Concerts d'Aro 2020

Nota de Premsa

12 de juny de 2020

Concerts d’Aro es trasllada de l’església a l’Espai Ridaura per la Covid-19.

El festival de música clàssica Concerts d’Aro de Santa Cristina d’Aro, que es farà del 12 de juliol al 30 d’agost, deixa, per primera vegada, l’església parroquial per traslladar-se a l’Espai Ridaura. El motiu del canvi ve condicionat per mantenir el màxim d’aforament possible davant les condicions sanitàries preventives marcades per la pandèmia del coronavirus Covid-19. Però, a més, es modifiquen els formats dels concerts, que seran de només una part d’uns 60 minuts, evitant així concentracions en espais comuns. D’altra banda, l’àrea de Cultura, que organitza el festival per segon any, ha decidit concentrar-hi en ell tota l’activitat musical de l’estiu que es fa al municipi. D’aquesta manera, el festival incorpora el Festival de guitarra i Retrobem la sarsuela, com també l’espectacle de màgia Nit d’Il·lusió. Al mateix temps, s’ha decidit la seva inclusió en el Club de Cultura del Patronat de Turisme de la Diputació de Girona, apostar per la paritat dels artistes i donar veu als artistes de proximitat. “En apostar per nous talents i que siguin de “km 0, ha fet possible que es mantingui, a excepció d’un concert, tota la programació inicial”, ha manifestat la regidora de Cultura, Tina Gorina.

L’aforament de l’església parroquial, amb una excel·lent acústica, és d’unes 120 persones, la qual cosa, amb la mesura preventiva del distanciament físic, obligaria a reduir-ho a unes 50 persones. Per contra, a l’Espai Ridaura, que és l’auditori del municipi, l’aforament és de 347 persones, per la qual cosa es podrà mantenir l’aforament previst inicialment. A més, dos dels espectacles, que es feien a l’Espai Ridaura, com són Retrobem la sarsuela i Nit d’Il·lusió, es traslladen al pati de l’Escola Pedralta, que permet un aforament entre 200 i 300 persones. Retrobem la sarsuela, coordinat per Rafael Miralles, tindrà lloc el 23 d’agost, a les 21 hores, i comptarà amb les veus de Cristina Faus, Mireia Dolç, Vicenç Esteve, Manel Esteve amb la col·laboració al piano de Xavi Dolç. Nit d’Il·lusió, que organitza l’associació Mans Màgiques del Món, dirigida per l’il·lusionista cristinenc i internacional Xevi, es farà el 14 d’agost, a les 22,30 hores, i comptarà, entre d’altres, amb Brando i Silvana, Kirman, Maggo, Txema i Zappa.

La inauguració de la nova edició Concerts d’Aro la farà l’historiador i crític musical Roger Alier amb una conferència sobre “María, de García a Malibrán”. Alier es va doctorar amb la tesi “Els orígens de l’òpera a Barcelona” , ha estat crític per diferents mitjans i ha escrit diversos llibres, destacant un ampli Diccionario sobre la òpera. La xerrada sobre la cantant d’òpera es farà el 12 de juliol, a les 18 hores, a l’Espai Ridaura. La conferència es complementarà el 20 d’agost, a les 21 hores, amb un concert amb obres de Rossini, Bellini i C.Ph. E. Bach que va interpretar la cantant. El concert anirà a càrrec de Cristina Faus, mezzosoprano, i José Antonio Domené, arpa.

El 25 de juliol hi haurà el concert ”Cel de safir”, amb la soprano Júlia Farrés-Llongueras i el guitarrista Massimo Felici. El concert, dins del Festival de Guitarra Costa Brava-Girona, començarà a les 21 hores. El 26 d’agost, a les 21 hores, hi haurà el concert “Rhapsody in two”, postromanticisme rus i americà, amb els pianistes Ferran Cullell i Jordi Humet. Concerts d’Aro es clourà el 30 d’agost amb una nova conferència, a les 18 hores. La xerrada, a càrrec del músic i historiador Joan Vives, serà “Beethoven 250 anys: els professors, els alumnes i els amics (Un retrat musical de Beethoven i el seu entorn)

A excepció de les dues conferències, que són gratuïtes, la resta d’espectacles tenen un preu de 10 euros.

Banner COncerts dAro 1