caenfrdeitptrues

CONCERTS D'ARO 2020 - CEL DE SAFIR

DISSABTE, 25 DE JULIOL DE 2020

9 DEL VESPRE A L'ESPAI RIDAURA

CEL DE SAFIR, AMB JÚLIA FARRÉS, SOPRANO, I JOSEP MANZANO, GUITARRA.

Dissabte 25 de juliol va tenir lloc el tradicional concert del Festival de Guitarra Girona-Costa juntament amb Concerts d’Aro. Obligats per les circumstàncies actuals, en aquesta ocasió es va haver de canviar el lloc i traslladar-lo a l'Espai Ridaura en lloc de l'església, com venia sent habitual cada any.

Aquest cop no hi va haver ple absolut com l'any passat, com era d'esperar per les circumstàncies que estem vivint. El públic que es va aplegar va gaudir de la veu de la jove soprano Júlia Farrés-Llongueras acompanyada a la guitarra per Josep Manzano, director del festival, que va haver de substituir d’urgència el guitarrista titular que estava anunciat i que l’acompanya habitualment, l'italià Massimo Felici, al qual li va ser impossible viatjar. Aquest fet va evitar l'enèsima cancel·lació d'aquest any.

El repertori va estar format per peces de compositors espanyols i catalans a cavall dels segles XIX i XX. El concert es va iniciar amb quatre cançons espanyoles del mestre Joaquín Rodrigo (autor de l’arxiconegut “Concierto de Aranjuez”), seguides de peces per a guitarra sola de Francisco Tàrrega i Manuel de Falla. A continuació, ja a duet, va venir el bloc de música catalana amb algunes cançons populars i “Cançons de carrer” d’Enric Morera. A continuació va tornar a sonar Joaquín Rodrigo, Isaac Albèniz i Enric Granados (aquests dos últims a solo de guitarra). Per acabar el concert van sonar les “Tonadillas al estilo antiguo” del mateix Granados, que van aixecar molts aplaudiments. En resum, es va poder gaudir d'una vesprada lírica i guitarrística amb peces molt populars.

El proper concert serà el dia 7 d’agost, també a l’Espai Ridaura, amb Canzone Napulitane un repertori vocal amb mandolina i piano, amb obres de Tosti, de Curtis, Di Capua, etc. Per als amats de la bona música napolitana més autèntica. Hi participaran el tenor Marc Sala, acompanyat a la mandolina per Laetitia Barbera i Josep Buforn al piano. Presentarà el concert Jordi Maddaleno.

Santa Cristina d’Aro, 26 de juliol de 2020

IMG 2637 1